\require{AMSmath} Afgeleiden hoe bereken je de afgeleide van sin(2x).cos(3x)? Rani 3de graad ASO - maandag 16 september 2013 Antwoord Hallo Rani. Ken je de productregel (f.g)'=f'.g+f.g'(sin(2x).cos(3x))'= 2cos(2x).cos(3x)-3sin(3x).sin(2x)mooier is als je de volgende formule gebruikt. sin(a).cos(b)= 0.5sin(a-b)+0.5sin(a+b)In dit geval krijg je sin(2x).cos(3x)=0.5sin(-x)+0.5sin(5x)HIer kun je makkelijker de afgeleide van bepalen. Probeer maar en controleer of er bij beide dezelfde afgeleide uitkomt ( plotten of zo). mvg DvL DvL maandag 16 september 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe bereken je de afgeleide van sin(2x).cos(3x)? Rani 3de graad ASO - maandag 16 september 2013
Rani 3de graad ASO - maandag 16 september 2013
Hallo Rani. Ken je de productregel (f.g)'=f'.g+f.g'(sin(2x).cos(3x))'= 2cos(2x).cos(3x)-3sin(3x).sin(2x)mooier is als je de volgende formule gebruikt. sin(a).cos(b)= 0.5sin(a-b)+0.5sin(a+b)In dit geval krijg je sin(2x).cos(3x)=0.5sin(-x)+0.5sin(5x)HIer kun je makkelijker de afgeleide van bepalen. Probeer maar en controleer of er bij beide dezelfde afgeleide uitkomt ( plotten of zo). mvg DvL DvL maandag 16 september 2013
DvL maandag 16 september 2013
©2001-2024 WisFaq