\require{AMSmath} Functievoorschrift bepalen bij vraagstukken Ik begrijp niet hoe je de functievoorschrift bepaalt bij een vraagstuk.Bijvoorbeeld: je hebt een berg en per kilometer dat je stijgt daalt de temperatuur met 6 °C. Hoogte x in km temperatuur y in °C.(x)0=(y)25 ,(x)1=(y)19,... Steph 2de graad ASO - zaterdag 14 september 2013 Antwoord Het lijkt een voorbeeld van een lineaire formule.In dit geval is $b=25$, de 'startwaarde bij $x$=0' en $a=-6$, de 'afname' per kilometer. De formule wordt dan:$y=-6x+25$Met $x$ in km en $y$ in °C.Helpt dat? WvR zondag 15 september 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik begrijp niet hoe je de functievoorschrift bepaalt bij een vraagstuk.Bijvoorbeeld: je hebt een berg en per kilometer dat je stijgt daalt de temperatuur met 6 °C. Hoogte x in km temperatuur y in °C.(x)0=(y)25 ,(x)1=(y)19,... Steph 2de graad ASO - zaterdag 14 september 2013
Steph 2de graad ASO - zaterdag 14 september 2013
Het lijkt een voorbeeld van een lineaire formule.In dit geval is $b=25$, de 'startwaarde bij $x$=0' en $a=-6$, de 'afname' per kilometer. De formule wordt dan:$y=-6x+25$Met $x$ in km en $y$ in °C.Helpt dat? WvR zondag 15 september 2013
WvR zondag 15 september 2013
©2001-2024 WisFaq