Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70863 

Re: Het afronden van zwevendekommagetallen

Hallo kphart,

Heel erg bedankt voor de uitleg. Ik zie nu waar ik een denkfout maak. Als ik het goed begrijp gaat het geval voor afronden naar boven volledig analoog maar dan met alle ongelijktekens omgeklapt?

Zij B(x)=min{z in F*: z=x} en W(x)={z in F*: z=x}

B(y)=min{z in F*: z=y} en W(y)={z in F*: z=x}

Ik gebruik hier z, omdat ik de y in de verzamelingen niet wil verwarren met y in B(y).

Dus ik moet bewijzen dat

(2) Als x=y, dan B(x)=B(y)

Als x=y, dan volgt dat W(y) bevat is in W(x) of gelijk is aan W(y). Het kleinste element in W(y) is kleiner of gelijk aan het kleinste element in W(x) en het resultaat volgt.

(3) Als x in R*, dan B(x)=x.

W(x) bestaat uit alle getallen die groter of gelijk zijn aan x. Dus het kleinste element in W(x) is groter of gelijk aan x, waaruit het resultaat onmiddelijk volgt.

Nog bedankt voor de verder uitleg van het andere vraagstuk.

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - donderdag 12 september 2013

Antwoord

Klopt allemaal.

kphart
maandag 16 september 2013

©2001-2024 WisFaq