\require{AMSmath} Goniometrische uitdrukkingen vereenvoudigen hallo als ik normaal een goniometrische uitdrukking vereenvoudig is dat zonder a en b in de oefening dus nu weet ik niet wat moet doen? (a2-b2).cot(7$\pi$-alfa) / sin(5$\pi$/2 -alfa) - (a2+b2).tan($\pi$/2 + alfa) / cos(3$\pi$- alfa) nu de moeilijkheid vind ik dat die a en b erbij zijn. Zouden jullie mij kunnen helpen starten aan deze oefening? Alvast bedankt Wassim 3de graad ASO - woensdag 11 september 2013 Antwoord Hallo, Probeer eerst eens wat termen handig op te schrijven is mijn advies. bijvoorbeeld: sin(5$\pi$/2)-a)= sin($\pi$/2)-a)=cos(x) cos(3$\pi$)-a)= - cos(x) en tang($\pi$/2)+a)= sin($\pi$/2)+a) / cos($\pi$/2)+a)= cos(a)/ -sin(a) En zo verder. Probeer dat eerst eens, dan kom je al een heel eind. DvL woensdag 11 september 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo als ik normaal een goniometrische uitdrukking vereenvoudig is dat zonder a en b in de oefening dus nu weet ik niet wat moet doen? (a2-b2).cot(7$\pi$-alfa) / sin(5$\pi$/2 -alfa) - (a2+b2).tan($\pi$/2 + alfa) / cos(3$\pi$- alfa) nu de moeilijkheid vind ik dat die a en b erbij zijn. Zouden jullie mij kunnen helpen starten aan deze oefening? Alvast bedankt Wassim 3de graad ASO - woensdag 11 september 2013
Wassim 3de graad ASO - woensdag 11 september 2013
Hallo, Probeer eerst eens wat termen handig op te schrijven is mijn advies. bijvoorbeeld: sin(5$\pi$/2)-a)= sin($\pi$/2)-a)=cos(x) cos(3$\pi$)-a)= - cos(x) en tang($\pi$/2)+a)= sin($\pi$/2)+a) / cos($\pi$/2)+a)= cos(a)/ -sin(a) En zo verder. Probeer dat eerst eens, dan kom je al een heel eind. DvL woensdag 11 september 2013
DvL woensdag 11 september 2013
©2001-2024 WisFaq