Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening goniometrie

hallo
zouden jullie mij helpen met een oefening want ik weet niet hoe ik aan deze oefening moet beginnen.

bepaal de waarde van de uitdrukking:

(sin alfa + cos alfa) tot de tweede -1 delen door cot alfa - sin alfa maal cosinus alfa ( in breukvorm) dan dubbelepunt tan alfa ( sorry maar ik kan geen symbolen gebruiken). en dan staat er als gegeven dat sec alfa= - vierkantswortel 37 en pop 2 $<$ alfa $<$ p

alvast bedankt :)

Aziz
3de graad ASO - woensdag 11 september 2013

Antwoord

Hoi Aziz,
Het is belangrijk dat we de vraag eenduidig krijgen dus is het de volgende:

$
\begin{array}{l}
\frac{{(\sin (a) + \cos (a))^2 - 1}}{{(\cot (a) - \sin (a)).\frac{{\cos (a)}}{{\tan (a)}}}} \\
\sec (a) = - \sqrt {37} \\
\frac{\pi }{2} < a < \pi \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
woensdag 11 september 2013

 Re: Oefening goniometrie 

©2001-2024 WisFaq