Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Punten bepalen dmv afgeleide

Ik snap een vraag van wiskunde niet, ik hoop dat iemand me op weg kan helpen. Dus hij gaat als volgt:

Bepaal de punten (a, f(a)) op de grafiek van de functie f met als voorschrift f(x) = 8-2x2√ , waarin de raaklijnen evenwijdig zijn met de rechte met vergelijking y = x + 3
Alvast bedankt

Lisa
3de graad ASO - dinsdag 10 september 2013

Antwoord

De raaklijnen moeten evenwijdig zijn aan y=x+3. De richtingscoëfficiënt van de raaklijn is 1. De afgeleide in het raakpunt van de grafiek is dus 1. Bepaal de afgeleide f' en stel f'(x)=1, oplossen en je vindt (hopelijk) waarden voor x zodat f'(x)=1.

Zou dat lukken?

Het functievoorschrift voor f is met niet helemaal duidelijk...

WvR
dinsdag 10 september 2013

©2001-2025 WisFaq