Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Frequenties aflezen van de grafiek op grafisch rekenmachine

Ik heb een specifieke vraag over een grafiek die ik heb getekend met mijn grafische rekenmachine.

Volgens het boek bereken je de frequentie van een sinusfunctie u = b·sin(c(t-d)) met t in seconden met f=c/2$\pi$. Dit betekent dat bij een c van 500$\pi$ de frequentie 250 trillingen per seconde is.

Echter, als ik deze grafiek teken (y=sin(500$\pi$x) met domein [0,1], dan krijg ik twee trillingen te zien. Hoe kan dit?

Yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 september 2013

Antwoord

Je zou normaal gezien inderdaad 250 trillingen moeten hebben op het domein [0,1].
Ben je zeker dat je rekenmachine is ingesteld op radialen (en niet op graden)? Want dit is wel een belangrijk verschil bij het berekenen van een sinus.
Het is echter wel zo dat je iets meer dan vier trillingen zou moeten zien wanneer je rekenmachine is ingesteld op graden.
Lost dit je probleem op of niet?

cs
zondag 8 september 2013

©2001-2024 WisFaq