\require{AMSmath} Het gebruik van de natuurlijke logaritme(ln) Wanner gebruik je ln? En welke rekenregels zijn er voor ln?BijvoorbeeldA·erT=B·esTDe uitkomst is:T=1/(r-s)·ln(B/A)Hoe komt men hierbij in tussenstappen? Cindy Student universiteit - donderdag 5 september 2013 Antwoord Hoi Cindy, laten we eens kijken $ \begin{array}{l} Ae^{rt} = Be^{st} \\ \frac{{e^{rt} }}{{e^{st} }} = \frac{B}{A} \\ e^{t(r - s)} = \frac{B}{A} \Rightarrow t(r - s) = LN\frac{B}{A} \\ t = \frac{{LN\frac{B}{A}}}{{r - s}} \\ \end{array} $ Kun je zo verder mvg DvL DvL donderdag 5 september 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wanner gebruik je ln? En welke rekenregels zijn er voor ln?BijvoorbeeldA·erT=B·esTDe uitkomst is:T=1/(r-s)·ln(B/A)Hoe komt men hierbij in tussenstappen? Cindy Student universiteit - donderdag 5 september 2013
Cindy Student universiteit - donderdag 5 september 2013
Hoi Cindy, laten we eens kijken $ \begin{array}{l} Ae^{rt} = Be^{st} \\ \frac{{e^{rt} }}{{e^{st} }} = \frac{B}{A} \\ e^{t(r - s)} = \frac{B}{A} \Rightarrow t(r - s) = LN\frac{B}{A} \\ t = \frac{{LN\frac{B}{A}}}{{r - s}} \\ \end{array} $ Kun je zo verder mvg DvL DvL donderdag 5 september 2013
DvL donderdag 5 september 2013
©2001-2024 WisFaq