\require{AMSmath} Machtsverheffen en vereenvoudigen hoe kan ik (a-2+b-2)-1 vereenvoudigen. ik dacht dat je dan gewoon de machten binnen en buiten de haken kon vermenigvuldigen dus -2·-1=2 voor a en b wordt dan: a2+b2 Maar het antwoord moet zijn (is gegeven): a2b2/a2+b2 michel Student universiteit - maandag 2 september 2013 Antwoord Hoi michel, Wat jij wilde doen kan niet zomaar. (ab)2 is wel a2 . b2 maar (a+b)2 is dat dus niet. Maar laten we eens een poging doen. allereerst a-2 = 1/a2 en b-2 = 1/b2 Welnu 1/a2 + 1/b2 ( gelijknamig maken) = (b2+a2)/(ab)2 ( term binnen de haakjes is hiermee dus opgelost. Nu dit tot de macht -1 geeft (ab)2/(a2+b2) Voor de volledigheid (ab)2 is volgens de rekenregels natuurlijk a2.b2 and voila. kun je zo verder? mvg DvL DvL maandag 2 september 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kan ik (a-2+b-2)-1 vereenvoudigen. ik dacht dat je dan gewoon de machten binnen en buiten de haken kon vermenigvuldigen dus -2·-1=2 voor a en b wordt dan: a2+b2 Maar het antwoord moet zijn (is gegeven): a2b2/a2+b2 michel Student universiteit - maandag 2 september 2013
michel Student universiteit - maandag 2 september 2013
Hoi michel, Wat jij wilde doen kan niet zomaar. (ab)2 is wel a2 . b2 maar (a+b)2 is dat dus niet. Maar laten we eens een poging doen. allereerst a-2 = 1/a2 en b-2 = 1/b2 Welnu 1/a2 + 1/b2 ( gelijknamig maken) = (b2+a2)/(ab)2 ( term binnen de haakjes is hiermee dus opgelost. Nu dit tot de macht -1 geeft (ab)2/(a2+b2) Voor de volledigheid (ab)2 is volgens de rekenregels natuurlijk a2.b2 and voila. kun je zo verder? mvg DvL DvL maandag 2 september 2013
DvL maandag 2 september 2013
©2001-2024 WisFaq