\require{AMSmath} Druk x uit in y Kan iemand mij uitleggen hoe x te uit te drukken in y als:y=2-1/x+1Normaal zou ik zeggen vermenigvuldigen met de noemer en dan verder uitwerken.y(x+1) = 2(x+1)-1yx+y = 2x-1yx = 2x-1-yx = 2x-1-y/yMaar nu loop ik vast omdat ik in het rechtercomponent nog altijd een x heb zitten.. michel Student universiteit - maandag 2 september 2013 Antwoord Hoi Michel,Laten we eens een poging doen. \eqalign{ & y = 2 - \frac{1} {{x + 1}} \cr & y - 2 = - \frac{1} {{x + 1}} \cr & 2 - y = \frac{1} {{x + 1}} \cr & \frac{1} {{2 - y}} = x + 1 \cr & \frac{1} {{2 - y}} - 1 = x \cr} Is dit wat?mvg DvL DvL maandag 2 september 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand mij uitleggen hoe x te uit te drukken in y als:y=2-1/x+1Normaal zou ik zeggen vermenigvuldigen met de noemer en dan verder uitwerken.y(x+1) = 2(x+1)-1yx+y = 2x-1yx = 2x-1-yx = 2x-1-y/yMaar nu loop ik vast omdat ik in het rechtercomponent nog altijd een x heb zitten.. michel Student universiteit - maandag 2 september 2013
michel Student universiteit - maandag 2 september 2013
Hoi Michel,Laten we eens een poging doen. \eqalign{ & y = 2 - \frac{1} {{x + 1}} \cr & y - 2 = - \frac{1} {{x + 1}} \cr & 2 - y = \frac{1} {{x + 1}} \cr & \frac{1} {{2 - y}} = x + 1 \cr & \frac{1} {{2 - y}} - 1 = x \cr} Is dit wat?mvg DvL DvL maandag 2 september 2013
DvL maandag 2 september 2013
©2001-2025 WisFaq