\require{AMSmath} Straal of diameter grondoppervlak Hoe bereken ik de straal of diameter als alleen het grondoppervlak bekent is? Celine 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 27 augustus 2013 Antwoord Hallo Celine, Stel de oppervlakte van de cirkel is x en de straal is r. Welnu de formule voor de oppervlakte is $\pi$r2 = oppervlakte dus x. $\pi$r2 = x r2 = x/$\pi$ r = √(x/$\pi$) kortom straal = √(oppervlakte/$\pi$) Kun je verder? groet DvL DvL dinsdag 27 augustus 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik de straal of diameter als alleen het grondoppervlak bekent is? Celine 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 27 augustus 2013
Celine 1ste graad ASO-TSO-BSO - dinsdag 27 augustus 2013
Hallo Celine, Stel de oppervlakte van de cirkel is x en de straal is r. Welnu de formule voor de oppervlakte is $\pi$r2 = oppervlakte dus x. $\pi$r2 = x r2 = x/$\pi$ r = √(x/$\pi$) kortom straal = √(oppervlakte/$\pi$) Kun je verder? groet DvL DvL dinsdag 27 augustus 2013
DvL dinsdag 27 augustus 2013
©2001-2025 WisFaq