\require{AMSmath} Inverse modulo berekenen Vraag: 13 modulo 69 is 35Hoe bereken je dit? Ik weet dat je eerst de ggd van beide getallen gelijk aan 1 moeten zijn voor je verder kunt. In dit geval is dit in orde.Hoe bereken je dit stap per stap? Hoe doe je dat in Maple? 8bitbo 3de graad ASO - zondag 25 augustus 2013 Antwoord Eerst de ggd van 13 en 69 berekenen69 = 5 · 13 + 4 \to 4 = 69 - 5 · 1313 = 3 · 4 + 1 \to 1 = 13 - 3 · 4Nu terug rekenen1 = 13 - 3 · 41 = 1 · 13 - 3 · (69 - 5 · 13)1 = 16 · 13 - 3 · 69de inverse van 13 (mod 69) is 16 (mod 69)de inverse van 13 (mod 69) is 16Antwoordde inverse van 13 (mod 69) is 16Controle13 · 16 = 208208 (mod 69) = 1Zie ook Het uitgebreide algoritme van Euclides WvR zondag 25 augustus 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Vraag: 13 modulo 69 is 35Hoe bereken je dit? Ik weet dat je eerst de ggd van beide getallen gelijk aan 1 moeten zijn voor je verder kunt. In dit geval is dit in orde.Hoe bereken je dit stap per stap? Hoe doe je dat in Maple? 8bitbo 3de graad ASO - zondag 25 augustus 2013
8bitbo 3de graad ASO - zondag 25 augustus 2013
Eerst de ggd van 13 en 69 berekenen69 = 5 · 13 + 4 \to 4 = 69 - 5 · 1313 = 3 · 4 + 1 \to 1 = 13 - 3 · 4Nu terug rekenen1 = 13 - 3 · 41 = 1 · 13 - 3 · (69 - 5 · 13)1 = 16 · 13 - 3 · 69de inverse van 13 (mod 69) is 16 (mod 69)de inverse van 13 (mod 69) is 16Antwoordde inverse van 13 (mod 69) is 16Controle13 · 16 = 208208 (mod 69) = 1Zie ook Het uitgebreide algoritme van Euclides WvR zondag 25 augustus 2013
WvR zondag 25 augustus 2013
©2001-2025 WisFaq