Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70718 

Re: Re: Verhoudingen vereenvoudigen

Pfff... Maar kan je ook zeggen hoe je aan die 3:5 komt want aan het antwoord alléén heb ik niks..

Dennis
Leerling mbo - woensdag 7 augustus 2013

Antwoord

Zo is dat maar net, daar betaal je niet voor...

$
\large\frac{{4.200.000}}{{7.000.000}} = \frac{{42}}{{70}} = \frac{{21}}{{35}} = \frac{3}{5}
$

Je hebt vast wel 's van 'breuken vereenvoudigen' gehoord, denk ik. Een verhouding kan je opvatten als een breuk. 3:5 (3 staat tot 5) is hetzelfde als $\large\frac{3}{5}$.

Om breuken te vereenvoudigen kun je teller en noemer steeds door hetzelfde getal delen. Dat kan in één keer, maar als je dat lastig vindt dan kan je dat ook in stapjes doen, zoals hierboven...

WvR
woensdag 7 augustus 2013

©2001-2024 WisFaq