Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vermenigvuldigen en delen met nul

Waarom kan ik niet delen door 0 maar wel vermenigvuldigen?
3 keer 0 lijkt mij net zo'n onlogische vraag als 3 te delen door 0.

Rob Ha
Student universiteit - woensdag 7 augustus 2013

Antwoord

Als je drie keer niks hebt dan heb je nog steeds niks, dus zo onlogisch lijkt me dat niet.

Als je 12 euro (eerlijk) verdeelt over 4 personen dan krijgt iedereen 3 euro. Als je 12 euro wilt verdelen over 0 personen dan krijgt iedereen...!? Eh...

Anders gezegd:

$
\frac{{12}}{4} = 3
$ want $
\,3 \cdot 4 = 12
$

$
\frac{{12}}{0} = ?
$ want $
? \cdot 0 = 12
$

Ik zeg altijd maar zo: als je 3 pizza's hebt en niemand om ze op te eten dan kan iedereen zoveel eten als ie wil...

WvR
woensdag 7 augustus 2013

©2001-2024 WisFaq