Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Huis en caravan

de eigenaar van een huis in een dorp heeft ook een stacaravan langs de rivier.
een huis in het dorp heeft kans op waterschade van .02 per 10 jaar.
een stacaravan heeft kans op waterschade van .15 per jaar.

a, wat is de kans dat binnen 10 jaar het huis en stacaravan waterschade hebben?
b, wat is de kans dat binnen 10 jaar of het huis of het stacaravan waterschade hebben, maar niet allebei?
c, wat is de kans dat binnen 10 jaar noch het huis, noch stacaravan waterschade hebben?

richel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 juli 2013

Antwoord

Dag Richel,

Mag ik je ook verwijzen naar de spelregels van WisFaq? Het is niet de bedoeling om je huiswerk te laten maken door mensen van WisFaq. Je kan wel een vraag hebben over een huiswerkopgave, maar dan moet je ook aangeven wat je zelf al uitgevogeld hebt en wat je dan precies niet snapt.

In je vraag staat dat de kans bij de stacaravan op waterschade 0,15 per jaar is, terwijl bij het huis een kans per 10 jaar genomen wordt. Ik heb even aangenomen dat bij allebei de gevallen (zowel huis als stacaravan) een kans per 10 jaar bedoeld wordt.

Dus:
een huis in het dorp heeft kans op waterschade van .02 per 10 jaar.
een stacaravan heeft kans op waterschade van .15 per 10 jaar.

a) 0,02 · 0,15 = 0,003
b) 0,02 · 0,85 + 0,98 · 0,15 = 0,164
c) 0,98 · 0,85 = 0,833

Succes ermee.

Groet Thijs

tb
donderdag 25 juli 2013

©2001-2024 WisFaq