Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zestien bugalows

Er zijn 16 bungalows, gemiddeld 5 huurders komen niet opdagen. De eigenaar schrijft meer huurders in namelijk 19.
  1. wat is de kans voor overbezetting?
  2. de eigenaar wil dat de kans op overbezetting niet groter is dan 10% hoeveel huurders mag hij maximaal inschrijven?

oscar
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 juli 2013

Antwoord

Dat is een voorbeeld van een binomiaal kansprobleem met:

X:aantal huurders dat komt opdagen
p=$\large\frac{11}{16}$
n=19

a.
Gevraagd: P(X$>$16)
P(X$>$16)=1-P(X$\le$16)

P(X$>$16)0,0364

b.
Gevraagd: n zodat P(X$>$16)$\le$0,10

Bij n=20 gaat het nog net goed, bij b=21 niet...
Het antwoord is n=20.

WvR
donderdag 25 juli 2013

©2001-2024 WisFaq