Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekeningen

bier in een flesje is normaal verdeeld met een gemiddelde inhoud van 34 cl en een sd van 2cl!!
a. wat is de kans dat een flesje minder dan 33 cl bevat?
b. als ik 10 flesjes controleer wat is de kans dat geen minder dan 33 cl bevatten?
C. VAN DE 10 Flesjes alle 10 meer dan 33 maar minder dan 36 cl bevatten? en wat is de verwachtingswaarde hiervan?

richel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 juli 2013

Antwoord

Hoi Richella,

Hier kun je op internet ook applicaties voor vinden. Ook een grafische rekenmachine kan je al helpen. Via een Texas Instruments (GR) kan het als volgt:

a) normalcdf(-10^99; 33; 34; 2) = 0,3085
b) 0,6915^10 = 0,025
c) Kans dat een flesje tussen 33 en 36 cl bevat = normalcdf(33; 36; 34; 2) = 0,5328. Kans dat 10 van de 10 flesjes tussen 33 en 36 cl bevatten = 0,5328^10 = 0,0018

De verwachtingswaarde waarvan? De verwachtingswaarde van de inhoud van een flesje is de gemiddelde inhoud van 34 cl.

Groet Thijs

tb
donderdag 25 juli 2013

©2001-2024 WisFaq