Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zes stoplichten

Als ik van huis naar school loop passeer ik 6 stoplichten. 3 van de 4 staan op rood.

Hoe bereken ik de kans dat 2 van de stoplichten op rood staan? 4 van de stoplichten op rood staan? En de kans dat ik 4 keer voor rood moet wachten.. en de laatste vraag hoe maak ik hierbij een kansverdelingstabel?

richel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 juli 2013

Antwoord

Het lijkt me een binomiaal kansprobleem

X:aantal stoplichten dat op rood staat
p=3/4
n=6
Gevraagd: P(X=2) en P(X=4)

Bedoel je met '4 keer voor rood moet wachten' misschien 'minstens 4 keer op rood moet wachten'?

Een kansverdelingstabel geeft dan de kans voor elke mogelijke waarde van X. Dus voor X=0, 1, 2, 3, 4, 5 of 6.

Zoiets?

Lees je ook de spelregels een keer? Je moet wel een beetje aangeven waar nu precies het probleem zit. Wat heb je zelf bedacht? Waar loop je vast? Etc.

WvR
donderdag 25 juli 2013

©2001-2024 WisFaq