Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vijf radio`s met kleine gebreken

5% van de radio's toont kleine verbreken.
X is binomiaal met n=50 en p=0.95
  1. wat is dan de kans dat precies 5 radio's ondeugdelijk zijn?
  2. dat hoogstens 1 ondeugdelijk is?
  3. dat minstens 2 ondeugdelijk zijn?

richel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 24 juli 2013

Antwoord

X is kennelijk het aantal apparaten zonder kleine gebreken. De kans op (bijvoorbeeld) precies 5 ondeugdelijke apparaten is dan gelijk aan de kans op 45 goede apparaten:

A. wat is dan de kans dat precies 5 radio's ondeugdelijk zijn?

X:aantal goed
p=0,95
n=50
Gevraagd: P(X=45)

P(X=45)0,0658

B. dat hoogstens 1 ondeugdelijk is?

X:aantal goed
p=0,95
n=50
Gevraagd: P(X$\ge$49)=1-P(X$\le$48)

P(X$\ge$49)0,2794

C. dat minstens 2 ondeugdelijk zijn?

X:aantal goed
p=0,95
n=50
Gevraagd: P(X$\le$48)
P(X$\le$48)0,7206

Dat ging wel toch?

WvR
donderdag 25 juli 2013

©2001-2024 WisFaq