Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik bij gebroken functies

Hier twee functies waarbij het mij niet duidelijk wordt hoe het correctievoorschrift bij deze antwoorden komt:

y = -1/3·(x+1)/(x-2)

Correctievoorschrift:
Domein: alle reële getallen, behalve 2 (snap ik)
Bereik: alle reële getallen, behalve 1 (dit moet naar mijn berekening overeen komen met de horizontale asymptoot -1/3, dus bereik is alle reële getallen behalve -1/3)

y = 1/(5-2x2)

Correctievoorschrift:
Domein: alle reële getallen, behalve √2,5 en -√2,5 (snap ik)
Bereik: $<\leftarrow$,0$>$ V $<$0.2,$\to >$ (dit moet naar mijn inziens zijn $<\leftarrow$,0$>$ V [0.2,$\to >$ , als ik namelijk x = 0 invoer krijg ik y = 0.2. Die 0.2 heb ik met GR bepaald; is dit algebraisch te doen?)

David
Cursist vavo - woensdag 24 juli 2013

Antwoord

1.
Bereik: \{-1/3} lijkt het juiste antwoord inderdaad.

2.
Als je x=0 invult dan krijg je y=1/(5-2·02)=1/5=0,2
...en de rest klopt als een bus...

WvR
woensdag 24 juli 2013

©2001-2024 WisFaq