Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Collineariteit bewijzen

Goede middag
In een driehoek ABC met coördinaten
(CO(A)=(0,6);Co(B)=(-4,4) en co(C)=(4,-2) is M het midden van AB en N het midden van AC. De punten P en Q liggen zo dat M gelijk aan het midden van CP en N gelijk is aan het midden van BQ.
Toon nu aan dat A,P en Q collineair zijn.

M=(-2,5) en N=(2,2) is eenvoudig te berekenen. De rest wil ik ook berekenen(collineair zijn van A,P en Q aantonen) maar kan iemand mij een degelijke tekening van de driehoek en de bijbehorende punten geven zoals in de vraag is beschreven ?
Vriendelijke groeten

Rik Le
Iets anders - dinsdag 23 juli 2013

Antwoord

Bedoel je zoiets als geogebra-export? Dat kan jezelf ook! Het programma is te vinden op geogebra

WvR
dinsdag 23 juli 2013

©2001-2024 WisFaq