Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking

los exact (!!!) op:

1 = (-a / ((25-a2))) + a

graag met veel tussenstappen!!

henk
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 januari 2003

Antwoord

Ook deze vergelijking leidt tot een vierdegraadsvergelijking die zich (volgens mij) niet met de hand laat oplossen. Ik vraag me dan ook af binnen welk kader deze vragen aan je gesteld zijn.
Teken maar eens de grafieken van de functies y = x/(25-x2) en y = x - 1 op je GR.
Je ziet dan drie snijpunten die je met intersection kunt laten benaderen, maar zoals gezegd is een handmatige aanpak geen haalbare kaart.

MBL
woensdag 29 januari 2003

©2001-2024 WisFaq