Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen x oplossen

Ik heb xlog 5√625=2 (hopelijk komt dit goed in de weergave te staan)de 5 staat boven het wortelteken.
En ik moet deze oplossen naar x.
Ik had zelf x2 = 5√625
Alleen kom ik niet verder welke stap moet ik zetten? Ik heb ook naar de regels voor machten en logaritmen gekeken, maar ik begrijp niet wat ik nu moet doen, misschien dat u mij op weg kunt helpen?

Yvette
Iets anders - donderdag 18 juli 2013

Antwoord

Help ik je door te verklappen dat 625 = 54 ?
Bedenk ook dat je weliswaar twee waarden voor x gaat vinden (vanwege x2) maar dat grondtallen positief moeten zijn.

MBL
donderdag 18 juli 2013

©2001-2024 WisFaq