Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide functie berekenen met de kettingregel

Hallo, ik ben bezig met een afgeleide functie te berekenen, dit met behulp van de kettingregel, ik had op de website al gekeken naar voorbeelden, maar ik kom zelf met mijn opgaven niet verder ermee. Ik loop op hetzelfde punt zeg maar 'vast'.
Het gaat om de volgende functie:
f(x)= (4x3-5x+3)3
f'(x)= 3·(4x3-5x+3)2·(12x-5)=
En na het = loop ik vast, kunt u mij aub helpen hoe ik verder moet en eventueel uitleggen welke stappen ik moet zetten?

Yvette
Iets anders - dinsdag 16 juli 2013

Antwoord

Het moet f'(x)=3(12x2-5)(4x3-5x+3)2 zijn... dus met 12x2-5, maar dan verder niks...

WvR
dinsdag 16 juli 2013

©2001-2024 WisFaq