\require{AMSmath} Afgeleide bepalen Hoe kan ik de afgeleide van de volgende functie bepalen?f(x)=(x-a)/(x-b)2 Kevin Student universiteit - zondag 14 juli 2013 Antwoord Dat lijkt me wel een geval voor de quotiëntregel:$\Large\begin{array}{l} f(x) = \frac{{x - a}}{{(x - b)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{1 \cdot (x - b)^2 - (x - a) \cdot 2\left( {x - b} \right)}}{{\left( {x - b} \right)^4 }} \\ f'(x) = \frac{{(x - b)^2 - 2(x - a)\left( {x - b} \right)}}{{\left( {x - b} \right)^4 }} \\ f'(x) = \frac{{x - b - 2(x - a)}}{{\left( {x - b} \right)^3 }} \\ f'(x) = \frac{{x - b - 2x + 2a}}{{\left( {x - b} \right)^3 }} \\ f'(x) = \frac{{ - x + 2a - b}}{{\left( {x - b} \right)^3 }} \\ \end{array}$Zoiets? WvR zondag 14 juli 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik de afgeleide van de volgende functie bepalen?f(x)=(x-a)/(x-b)2 Kevin Student universiteit - zondag 14 juli 2013
Kevin Student universiteit - zondag 14 juli 2013
Dat lijkt me wel een geval voor de quotiëntregel:$\Large\begin{array}{l} f(x) = \frac{{x - a}}{{(x - b)^2 }} \\ f'(x) = \frac{{1 \cdot (x - b)^2 - (x - a) \cdot 2\left( {x - b} \right)}}{{\left( {x - b} \right)^4 }} \\ f'(x) = \frac{{(x - b)^2 - 2(x - a)\left( {x - b} \right)}}{{\left( {x - b} \right)^4 }} \\ f'(x) = \frac{{x - b - 2(x - a)}}{{\left( {x - b} \right)^3 }} \\ f'(x) = \frac{{x - b - 2x + 2a}}{{\left( {x - b} \right)^3 }} \\ f'(x) = \frac{{ - x + 2a - b}}{{\left( {x - b} \right)^3 }} \\ \end{array}$Zoiets? WvR zondag 14 juli 2013
WvR zondag 14 juli 2013
©2001-2024 WisFaq