Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratuur van twee vierkanten

Hoe kwadreer ik onderstaande figuur? Ik dacht zelf aan het construeren van een vierkant met de gemiddelde oppervlakte van de twee en dat maal twee, maar ik kom er niet uit. Alvast bedankt!

WK
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 december 2001

Antwoord

Dit is de stelling van Pythagoras!
Stel Opp(ABCD) = a2 en Opp(CEFG) = b2.
De gezochte kwadratuur is dan:
x2=a2+b2
Construeer dus op BE een vierkant!!

dk
zaterdag 1 december 2001

©2001-2025 WisFaq