Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies met een parameter

Voor welke getallen p snijdt de grafiek van f de x-as in twee verschillende punten?

f(x)= x2 + 2px - 1

kees
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 4 juli 2013

Antwoord

Het principe is dat je voor f(x)=ax2+bc+c met behulp van de discriminant b2-4ac het aantal snijpunten met de x-as weet. Als D<0 geen snijpunten, D=0 precies één snijpunt en als D>0 dan heb je twee snijpunten.

In dit geval bepaal je D en stelt als eis D>0 en je weet je antwoord...

Zie ook functies met een parameter

WvR
donderdag 4 juli 2013

©2001-2024 WisFaq