Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gehele oplossingen combinatoriek

Bepaal de gehele oplossingen ( positieve hele getallen) van:
x1 + x2 +x3 + x4 = 32 let op x1 geeft een rangtelnummer aan. Dus zelfde als a +b + c + d =32.

Op zich geen probleem C(35,32) 35 boven 32.

Echter komt er een voorwaarde. x1 groter of gelijk aan 8.

nu zou ik denken. welnu stop er in x1 alvast 8. dan heb ik er nog 24 te verdelen over 4. C(27,24)

maar nu komt het, er is nog een voorwaarde blijkbaar. namelijk 1 kleiner of gelijk aan i kleiner of gelijk aan 4.

En dan zou het antwoord ineens 1 oplossing moeten zijn. Nu snap ik dus niet wat ze bedoelen met die laatste voorwaarde? Ik dacht dat gewoon betekende dat je 4 'bakjes' had.

Zelfde vraag voor x1>0 1 kleiner of gelijk aan i kleiner of gelijk aan 4. met weer de de vraag naar het aantal oplossingen van x1 +x2 +x3 +x4 =32 hier zou C(31,28) uit moeten komen??

dennis
Student hbo - maandag 1 juli 2013

Antwoord

Staat er niet xi $\ge$ 8 in plaats van alleen x1 $\ge$ 8 ??
En idem bij het tweede probleem ?

MBL
maandag 1 juli 2013

 Re: Gehele oplossingen combinatoriek 

©2001-2024 WisFaq