Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sommatie vergelijking

Ik heb de volgende vraag.

Sigma t=0 tot 50 ( 50Ct . 8t) = x100 bepaal x. voor de duidelijkheid sigma is sommatieteken. 50Ct betekent 50 boven t( combinatie)

Ik dacht aan het binomium van newton. (a+b)n en neem voor n 50. zou het dan zijn. EN de vraag is dan wat is a en wat is b. aangezien de exponent van factor 8 telkens 1 stijgt stel ik dat 8 = a nu heb ik ( 8+b)50 nu heb ik dus nog een factor nodig waarvan de exponent begint bij 50 en daalt tot 0 en altijd 1 blijft. Welnu dat lijkt me het getal 1. Dus nu heb ik (8+1)50 ofwel 9500 en dat is 3100 conclusie x=3. Echter in de antwoordenlijst staat dat x=9 hoe kan dit? Wat doe ik fout, of staat de fout in het boek?

dennis
Student hbo - zondag 30 juni 2013

Antwoord

Ik vind dat jij helemaal gelijk hebt.
Met x = 3 krijg je inderdaad x100 = 950 waar overigens niet minder dan
515377520732011331036461129765621272702107522001 uitkomt.

MBL
zondag 30 juni 2013

 Re: Sommatie vergelijking 

©2001-2024 WisFaq