Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekenen met formules

Ik kom hier niet uit kan iemand me helpen?

In een vaas zitten a knikkers. Daarvan zijn er vijf rood de rest is wit. Stefanie pakt twee knikkers uit de vaas.
Toon aan dat P(rode en witte)= (10a-50)/a2-a.

denzel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 juni 2013

Antwoord

Als je twee knikkers uit de vaas pakt (zonder terugleggen) dan zijn er twee mogelijkheden:

1. P(r,w)=$\large\frac{5}{a}\cdot\frac{a-5}{a-1}$=$\large\frac{5a-25}{a(a-1)}$
2. P(w,r)=$\large\frac{a-5}{a}\cdot\frac{5}{a-1}$=$\large\frac{5a-25}{a(a-1)}$

Optellen geeft: P(rood en wit)=$\large\frac{10a-50}{a(a-1)}$

Zoiets?

Zie ook kansen en formules

WvR
woensdag 26 juni 2013

©2001-2024 WisFaq