\require{AMSmath} Wortelvergelijking oplossen Ik heb een vergelijking die ik maar niet opgelost krijg:Öx-Ö(x-2)=1ik moet dit algebraïsch oplossen. ik heb geprobeerd om de wortels weg te krijgen door te kwadrateren, maar ik kom er niet uit. E Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 juni 2013 Antwoord HerschrijfÖ(x)-Ö(x-2)=1 totÖ(x)-1=Ö(x-2) links en rechts kwadrateren:x-2Öx+1=x-2 Dus-2Ö(x)=-3Ö(x)=3/2x=9/4 hk woensdag 19 juni 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een vergelijking die ik maar niet opgelost krijg:Öx-Ö(x-2)=1ik moet dit algebraïsch oplossen. ik heb geprobeerd om de wortels weg te krijgen door te kwadrateren, maar ik kom er niet uit. E Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 juni 2013
E Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 juni 2013
HerschrijfÖ(x)-Ö(x-2)=1 totÖ(x)-1=Ö(x-2) links en rechts kwadrateren:x-2Öx+1=x-2 Dus-2Ö(x)=-3Ö(x)=3/2x=9/4 hk woensdag 19 juni 2013
hk woensdag 19 juni 2013
©2001-2025 WisFaq