Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt van 2 raaklijnen

Ik probeer 2 raaklijnen -9x+18 en -9x-6 aan elkaar gelijk te stellen -9x+18=-9x-6 alleen kom ik dan voor x op 0 uit en
18-6=12
Dit vond ik vreemd, heb ik dan geen snijpunt of wordt het dan (0,12)? Zou u mij kunnen helpen?

Yvette
Iets anders - woensdag 19 juni 2013

Antwoord

Hallo Yvette,

De twee raaklijnen hebben hetzelfde hellingsgetal (richtingscoëfficient): hellingsgetal = -9. Dit betekent dat de lijnen evenwijdig lopen, er is dus geen snijpunt.

Dit blijkt ook wanneer je de vergelijking uitwerkt:
-9x+18=-9x-6

Beide zijden 9x optellen:
18=-6

Er is geen enkele waarde voor x te vinden waarvoor dit klopt, dus er is geen snijpunt.

GHvD
woensdag 19 juni 2013

©2001-2025 WisFaq