Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Priem-, perfecte en binaire getallen

  1. Geef mij alstublieft informatie over priemgetallen in het Nederlands.
  2. Kunt u mij de rekenregel van perfecte getallen uitleggen en informatie hierover op een nederlandse site?
  3. Kunt u mij informatie (in NL) over binaire getallen en de toepassing ervan geven?

Eva Vi
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 januari 2003

Antwoord

Intikken van resp. priemgetallen, prefecte getallen en binaire getallen in Google, deed me bijna duizelen over de hoeveelheid informatie die ik binnenkreeg, óók in het nederlands. Zoek dus zelf maar naar wat je informatief genoeg vindt.

De bouw van een perfect getal is als volgt:

2k - 1(2k - 1) mits het getal tussen de haakjes priem is.

Voorbeeld: 22.(23 - 1) = 4.7 = 28 is perfect.
Hier is dus k = 3 genomen en tussen haakjes staat het priemgetal 7.

MBL
donderdag 30 januari 2003

©2001-2024 WisFaq