Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70519 

Re: Ik heb een oefening waaruit ik niet uit kom

Bedankt.

Ik had het zo gedaan:

1/3 + x = -1/4 . 12/5
x = -1/4 . 12/15 - 1/3
x = -1/4 . 12/15 = -3/15
x = -3/15 - 1/3
x = -8/15

Dat is dus fout.

aurang
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 16 juni 2013

Antwoord

Eigenlijk doe je het helemaal goed, maar je breuk 12/5 verander je ineens in 12/15.
Hier zie je dat het volledig opschrijven van de aanpak zoals je hier doet, laat zien dat je het helemaal snapt, maar dat een kleine verschrijving je even dwars zat.

MBL
zondag 16 juni 2013

©2001-2024 WisFaq