Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70488 

Re: Snijpunt van 2 raaklijnen

Ik heb a op de volgende manier berekend = eigenlijk (benaderd):
a=-3-6/x2
a=-3-6/2,42
a$\approx$-4,04 dus heb ik hem benaderd, maar exact wordt dit dan
-101/25? ik weet niet hoe ik dit anders exact moet doen.

Yvette
Iets anders - dinsdag 11 juni 2013

Antwoord

Hallo Yvette,

Volgens mij hadden we al gezien dat de waarde -4,04 het resultaat was van een vergissing met haakjes. Het lijkt me verstandig om eerst de juiste vergelijking van deze raaklijn op te stellen voordat je het snijpunt van twee raaklijnen bepaalt. Met een foutieve raaklijn kan je toch nooit op het juiste antwoord komen?

GHvD
dinsdag 11 juni 2013

©2001-2025 WisFaq