Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe moet deze integraal?

Hoi,

Wij zijn op school bezig met integralen en over het algemeen lukt het me redelijk goed, maar met deze integraal zit ik vast:
$\int{}$sin(2x)/cos3(x)

Ik weet al dat het met de substitutiemethode is, maar ik zou niet weten welke van de twee ik zou moeten vervangen door u.
Hartelijk bedankt voor jullie hulp

Lotte
3de graad ASO - zondag 9 juni 2013

Antwoord

Misschien lukt het zo?

$
\Large\int {\frac{{\sin (2x)}}{{\cos ^3 (x)}}dx = \int {\frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{\cos ^3 (x)}}} } \,dx = \int {\frac{{2\sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}}\,dx}
$

Anders horen we 't wel...

WvR
zondag 9 juni 2013

©2001-2024 WisFaq