\require{AMSmath} Deelbaarheid Ik raak geen wijs uit de volgende vraag: Zoek het kleinste van 11 verschillend getal dat bij deling door 14, door 21, door 27, door 28 telkens als rest 11 geeft. G=getal die ik zoek Q=quotiënt G=14Q+11 (1) G=21Q+11 (2) G=28Q+11 G=27Q+11 (1) en (2) samennemen 14Q-21Q=0 ...?? Tim B. Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 8 juni 2013 Antwoord Waarom zouden de getallen Q gelijk moeten zijn? Bijv. 767 = 14.54 + 11 en 767 = 21.36 + 11 en 767 = 28.27 + 11 en 767 = 27.28 + 11 MBL zaterdag 8 juni 2013 Re: Deelbaarheid ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik raak geen wijs uit de volgende vraag: Zoek het kleinste van 11 verschillend getal dat bij deling door 14, door 21, door 27, door 28 telkens als rest 11 geeft. G=getal die ik zoek Q=quotiënt G=14Q+11 (1) G=21Q+11 (2) G=28Q+11 G=27Q+11 (1) en (2) samennemen 14Q-21Q=0 ...?? Tim B. Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 8 juni 2013
Tim B. Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 8 juni 2013
Waarom zouden de getallen Q gelijk moeten zijn? Bijv. 767 = 14.54 + 11 en 767 = 21.36 + 11 en 767 = 28.27 + 11 en 767 = 27.28 + 11 MBL zaterdag 8 juni 2013
MBL zaterdag 8 juni 2013
©2001-2025 WisFaq