\require{AMSmath} Onafhankelijke kansen In vaas I: twee rode, vijf witte en drie blauwe knikkers.In vaas II: twee witte, twee blauwe en één groene knikker.Mark haalt uit beide vazen 1 knikker.Bereken exact de kans op.a) twee witte knikkersb) een blauwe en een rode knikkerc) geen enkele rode knikkerIk heb de theorie doorgelezen, maar ik begrijp het nog steeds niet. yalda Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 juni 2013 Antwoord Bij a) moet de 1e knikker (uit vaas I) wit zijn en de tweede knikker (uit vaas II) moet wit zijn. De kans dat dat gebeurt is:P(2 witte knikkers)=$\frac{5}{{10}} \times \frac{2}{5}$Bij b) is er slechts één mogelijkheid: een rode knikker uit vaas I pakken en een blauwe knikker pakken uit vaas II. De kans dat dat gebeurt is:P(een blauwe en een rode knikker)=$\frac{2}{{10}} \times \frac{2}{5}$Bij c) moet je uit vaas I geen rode knikker pakken en de knikker uit vaas II maakt niet uit. De kans dat dat gebeurt is:P(geen rode knikker)=$\frac{8}{{10}} \times 1$Meer weten? Zie 4. Kansen WvR vrijdag 7 juni 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
In vaas I: twee rode, vijf witte en drie blauwe knikkers.In vaas II: twee witte, twee blauwe en één groene knikker.Mark haalt uit beide vazen 1 knikker.Bereken exact de kans op.a) twee witte knikkersb) een blauwe en een rode knikkerc) geen enkele rode knikkerIk heb de theorie doorgelezen, maar ik begrijp het nog steeds niet. yalda Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 juni 2013
yalda Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 juni 2013
Bij a) moet de 1e knikker (uit vaas I) wit zijn en de tweede knikker (uit vaas II) moet wit zijn. De kans dat dat gebeurt is:P(2 witte knikkers)=$\frac{5}{{10}} \times \frac{2}{5}$Bij b) is er slechts één mogelijkheid: een rode knikker uit vaas I pakken en een blauwe knikker pakken uit vaas II. De kans dat dat gebeurt is:P(een blauwe en een rode knikker)=$\frac{2}{{10}} \times \frac{2}{5}$Bij c) moet je uit vaas I geen rode knikker pakken en de knikker uit vaas II maakt niet uit. De kans dat dat gebeurt is:P(geen rode knikker)=$\frac{8}{{10}} \times 1$Meer weten? Zie 4. Kansen WvR vrijdag 7 juni 2013
WvR vrijdag 7 juni 2013
©2001-2025 WisFaq