Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen en snijpunten bepalen

sniijpunten van twee functievoorschriften:

en vergelijking oplossen

f(x)=-x2+ x
g(x)=x + 1

gelijkgesteld:
-x2 + x = x + 1
daaruit volgt

-x2 - 1 = 0

en dan kan ik algebraisch niet verder.
Als ik tabellen voor beide functievoorschriften maak en de grafiek ook nog teken dan kom ik op snijpunten
(-1,0) en (0,1)
maar algebraisch kom ik er niet uit kunt u mij helpen
groetjes
Guusje 3vwo

Guusje
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 7 juni 2013

Antwoord

De twee functies die je opgeeft hebben inderdaad GEEN punten gemeen.
Zie onderstaande grafieken.
Zou het eerste functievoorschrift f(x) = -x2 + 1 zijn, zouden de snijpunten wel (-1,0) en (0,1) zijn ...

q70444img1.gif

LL
vrijdag 7 juni 2013

©2001-2024 WisFaq