Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70394 

Re: Laatste 3 cijfers berekenen

We bepalen dus n waarvoor 2003^2003=n(mod1000)
2003=3(mod1000)
En nu moet ik dan 3^2003(mod1000) mbv stelling Euler bepalen.
Dit kan omdat 3 en 1000 relatief priem zijn.
Euler zegt a^phi(n)=1(mod n) als a en n relatief priem. Hier loop ik vast.. Maakt het uit welk getal je als a en welk getal je als n neemt?

Roos
Student hbo - dinsdag 4 juni 2013

Antwoord

Dat maakt zeker uit: je vraag gaat over $3^{2003}\bmod1000$, dus het lijkt me dat je $a=3$ en $n=1000$ moet hebben.

kphart
woensdag 5 juni 2013

©2001-2024 WisFaq