Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70387 

Re: Machten

Het spijt me heel erg, maar ik zie niet in hoe je in deze twee formules iets kruis links kan vermenigvuldigen..

Anneli
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 29 mei 2013

Antwoord

Nou, bijv. gp/gq = gp-q omdat gp-q.gq = gp want bij vermenigvuldigen tel je de exponenten op!
En (p-q) + q = p
En precies zo kun je ook de tweede vraag beantwoorden, maar wanneer je in het bovenstaande p = 0 neemt, ben je er ook!
Gebruik daarbij dat g0 = 1

MBL
woensdag 29 mei 2013

©2001-2024 WisFaq