Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide functies

Bepaal k zodat de grafiek van de functie
f(x)=x2+k de x-as onder een hoek van 45° snijdt.

In de les zagen we reeds dat de afgeleide van de functie gelijk is aan $\tan\alpha$. En toen werd er om de hoek gevraagd, maar deze is nu gegeven....
Graag had ik wat uitleg gehad zodat ik verder kan...

Nicola
3de graad ASO - woensdag 29 mei 2013

Antwoord

Ook nu geldt: f'(x) = tan(45°) = 1, dus:
2x=1
x=0,5

Als tweede eis geldt: bij x=0,5 snijdt de grafiek de x-as, dus:
f(0,5)=0
0,52+k = 0

Hieruit kan je k oplossen.

OK?

GHvD
woensdag 29 mei 2013

©2001-2024 WisFaq