Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70371 

Re: Matrixes en integreren

Bedankt, het is me duidelijk tot zover.
Ik heb, van de eerste rij, de integraal uitgevoerd m.b.v. een rekenprogramma en kom uit op: (-2 t + 5 E^t Cos[t] + 5 E^t Sin[t]) echter als ik het met de hand doe kom ik er niet geheel uit. Ik weet dat je hier moet partieel integreren, echter omdat ik het al een tijdje niet gedaan heb lukt het niet geheel.

M
Student hbo - dinsdag 28 mei 2013

Antwoord

Dit gaat met wat geduld:
$$
\int e^t\cos t\,dt = e^t\cos t-\int e^t\cdot(-\sin t)\,dt
$$
dan nog een keer: $\int e^t\sin t\,dt = e^t\sin t-\int e^t\cdot\cos t\,dt$. Dat geeft
$$
\int e^t\cos t\,dt = e^t\cos t+e^t\sin t-\int e^t\cdot\cos t\,dt
$$
breng nu $\int e^t\cdot\cos t\,dt$ naar links

kphart
vrijdag 31 mei 2013

©2001-2024 WisFaq