Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65362 

Re: Re: Re: Poisson verdeling

Ik probeer deze oefening op te lossen en zou willen weten of mijn antwoord juist is?
a) 1- poissoncdf(6, 3)= 0,849
b) hier twijfel ik
is dit 1 - poissonpdf (3,0)=0,950?

Of $>$=2 dus 1-Poissoncdf(3,1 = 0,801?

Vannes
3de graad ASO - maandag 27 mei 2013

Antwoord

Je antwoord bij a) lijkt me goed.

Bij b) moet je je voorstellen dat je een klant gehad hebt. Wat is de kans dat er het half uur daarna nog een klant komt?
Dat zal dat 1-P(k=0) zijn. De eerste de beste dus.

WvR
woensdag 29 mei 2013

©2001-2024 WisFaq