Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67011 

Re: Twee punten van rechte op gelijke afstand

Ik maak ergens een fout in de uitwerking van die gelijkstelling, zou iemand die eens kunnen posten zodat ik mijn fout vind. Ik zie het echt niet.

Ik bekom 2k2+56 = 0, ik heb dus die -32k niet en ik zie niet waar ik fout ben.

Lisa
3de graad ASO - donderdag 23 mei 2013

Antwoord

Als we het gezochte punt Q noemen, dan is PQ2 = 32 + k2 + (k + 4)2
De afstand van Q tot het vlak is |-3 - 2(k + 3) - 2k - 4)/3
Kwadrateer ook deze laatste vorm en stel gelijk aan PQ2.
Uit 9(9 + k2 + (k + 4)2) = 169 + 104k + 16k2 volgt k = 2 of k = 14.

Zou het niet handiger zijn als je je eigen oplossing meegestuurd had?

MBL
donderdag 23 mei 2013

©2001-2024 WisFaq