Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70347 

Re: Inhoud en oppervlakte metalen schijf met een gat

Een metalen schijf heeft een diameter van 8 cm. De schijf is 1 cm dik. In de schijf is een gat met een diameter van 4cm geboord, waardoor een ring ontstaat

a. Bereken inhoud van de ring in cm3
b. Hoeveel cm2 is de totale oppervlakte van de ring ?

a. pix4x4 = 50,3 cm
Inhoud= 50,3 cm3
Inhoud gat = 12,6 cm3

50,3 - 12,6 = 37,7 cm3

b. 37,7 + 37,7 = 75,4 cm

Omtrek: pix diameter

Omtrek: 25,1
Omtrek gat: 12,6

75,4 + 25,1 + 12,6 = 113,1 cm2

Is dat zo goed ?

Cornel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 23 mei 2013

Antwoord

Volgens mij helemaal goed. Mooi gedaan!

GHvD
donderdag 23 mei 2013

©2001-2025 WisFaq