Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide en limieten

De vraag: Van de functies f en g weet je dat g(x) = (x2 + 2x +3 )· f(x) en f(0) = 5 en de lim voor x $\to$ 0 van (f(x)-5)/x = 4. Bepaal g'(0).
Ik denk dat je eerst g(0) moet bereken en g(0) = (02 + 2·0 +3)· f(0) = 15
Als ik g'(x) bereken dan kom ik aan g'(x) = 2x +2 · f'(x)
Hoe moet ik verder?

Enya
3de graad ASO - woensdag 22 mei 2013

Antwoord

Enya,
g'(x)=(2x+2)f(x)+(x2+2x+3)f'(x), dus g'(0)=2f(0)+3f'(0) en f'(0)=4, is gegeven.

kn
woensdag 22 mei 2013

©2001-2024 WisFaq