Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een rekenkundige rij

Van een rekenkundige rij is de derde term gelijk aan -2 en er geldt bovendien dat s10 =110 bereken de eerste term a, het verschil v en de partiele som s19
mijn oplossing is s19 = 1/2·19(t1+t1+18v)=110 $\Rightarrow$s19=19t1+171v)=110

Verder kom ik niet want ik zit met 2 onbekenden 19t1 en 171v en weet niet hoe ik dat moet oplossen.

sharon
Student hbo - dinsdag 21 mei 2013

Antwoord

Je hebt a + 2v = -2 en 10a + 45v = 110 wat leidt tot a = -12.4 en v = 5.2
Daarmee ben je er toch?

MBL
dinsdag 21 mei 2013

 Re: Een rekenkundige rij 

©2001-2024 WisFaq