Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale hypothesetoets

Hoi,

Als de hypothesetoets binomiaal is en eenzijdig, rechts bijv. is dit dan goed:

P(X>k)=1-P(X$\le$k) of P(X$\ge$k)=1-P(X$\le$k-1)
of moet ik een continuïteitscorrectie toepassen?

Vera
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 mei 2013

Antwoord

P(X>k)=1-P(X$\le$k) lijkt me een goed idee.

De continuiteitscorrectie gebruik je als je deze binomiale kans wilt benaderen met de normale verdeling. Daar waren altijd wel 'voorwaarden' voor, maar met zo'n GR in de hand is zoiets wel een beetje rudimentair overblijfsel. Die voorwaarden hingen af van de grootte van n en p.

Continuïteitscorrectie en normale verdeling

WvR
zondag 19 mei 2013

©2001-2024 WisFaq