\require{AMSmath} Paradox 2x2=x2: x2 : x2 (Beide zijden gedeeld door x kwadraat)2 = 1 ? Waarom werkt dit niet? Ik weet dat het antwoord nul is. martin Ouder - donderdag 16 mei 2013 Antwoord Je kunt alleen delen door x2 als x¹0. In dit geval is dat dus niet de goede manier.2x2=x2Trek links en rechts x2 af:x2=0x=0Opgelost...Je kunt ook twee gevallen onderscheiden.x²¹0. Deel door x² en je constateert dat dat geen oplossing oplevert.x²=0. Vul x²=0 in en constateer dat x²=0 (dus x=0) inderdaad een oplossing is.Zoiets! WvR donderdag 16 mei 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2x2=x2: x2 : x2 (Beide zijden gedeeld door x kwadraat)2 = 1 ? Waarom werkt dit niet? Ik weet dat het antwoord nul is. martin Ouder - donderdag 16 mei 2013
martin Ouder - donderdag 16 mei 2013
Je kunt alleen delen door x2 als x¹0. In dit geval is dat dus niet de goede manier.2x2=x2Trek links en rechts x2 af:x2=0x=0Opgelost...Je kunt ook twee gevallen onderscheiden.x²¹0. Deel door x² en je constateert dat dat geen oplossing oplevert.x²=0. Vul x²=0 in en constateer dat x²=0 (dus x=0) inderdaad een oplossing is.Zoiets! WvR donderdag 16 mei 2013
WvR donderdag 16 mei 2013
©2001-2024 WisFaq